BHV & brandbeveiliging

Brandblusmiddelen & onderhoud

Het onderhoud van de blusmiddelen wordt uitgevoerd door één van onze deskundige collega's (REOB erkend) volgens de normen NEN 2559 en NEN 671-3. U krijgt van Omega een compleet rapport met alle nodige informatie en indien nodig advies tot verbetering.

Om te voldoen aan de zorgplicht kunnen wij het onderhoud van de blusmiddelen combineren met de verbandtrommels, AED’s, oogspoelflesjes en noodverlichting.

Ook kunt u bij ons terecht voor RI&E en ontruimingsplattegrond zodat u voldoet aan Arbowet.

Noodverlichting

Nood/vluchtwegverlichting is een vorm van verlichting die wordt in of omgeschakeld als de elektriciteitsvoorziening uitvalt en dient dan minimaal één uur te branden. Aanwezige accu’s hebben een beperkte houdbaarheidsdatum. Om een goede werking te garanderen is periodiek onderhoud en een inspectie van essentieel belang en wettelijk verplicht.

Hiermee voldoet u aan de NEN 1010, NEN 3140 en de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbaarheid.

Verband- en BHV middelen

In combinatie met het onderhoud van de blusmiddelen kan Omega Installatie Techniek ook direct het onderhoud van de verbandtrommels, oogspoelflesjes, AED’s en pleisterdispensers meenemen. Op deze manier wordt er voldaan aan de zorgplicht en is alles up-to-date qua aantallen en data.

Veiligheidsadvies

De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle bedrijven (uitgezonderd ZZP’ers). Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de

RI&E. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet).

Wij kunnen een risico-inventaristie maken “De ontruimingsplattegronden worden vervaardigd conform de NEN 1414-1:2019 nl.” Indien gewenst is het ook mogelijk de tekeningen voor u te plaatsen in aluminium kliklijst.