Verlichting

Paneelbouw en besturingen

Duurzaam besparen

Inspectie en keuringen

Service en onderhoud

Elektrotechniek


Zonder elektrotechniek geen nieuwbouw of verbouw. Alles in onze business werkt op elektriciteit of is er op een of andere manier mee verbonden.

Er gebeurt veel op het gebied van elektrotechniek. Steeds meer wordt draadloos, digitaal en dus overal te beheren. Duurzaamheid is niet meer weg te denken. En dat gaat verder dan energie besparen. De transitie naar een aardgasloos Nederland is actueler dan ooit. Hoe zorgen we er met elkaar voor dat niet alleen in nieuwbouwprojecten, maar ook bij bestaande bouw een energieneutraal scenario het uitgangspunt is.  Een pittige ambitie waarin nog veel stappen gezet moeten worden. 

Hoe sorteer je daar goed op voor? Omega Installatie Techniek volgt de innovaties nauwlettend, zodat we u goed kunnen adviseren.  Denk je nu na over een duurzame toekomst? Wij willen er graag met je over in gesprek. 

Alvast meer lezen over duurzaam besparen op elektrotechniek kan ook.

​Lees hieronder meer over onze uitgebreide elektrotechnische dienstverlening – van advies dat u nu toekomst proof maakt tot en met service en onderhoudverlichting, paneelbouw en besturing en inspectie en keuringen.

Verlichting


​En toen was er licht! Maar welk licht heb je wanneer nodig? Gaat het om sfeer, comfort, functioneel licht of juist om veiligheid? Waar zit ‘m überhaupt het verschil in als we kijken naar LED verlichting? Vragen waar je wellicht niet direct antwoord op hebt, maar dat hoeft ook niet. 
 
Omega Installatie Techniek brengt alles in kaart en komen zo tot een lichtplan dat brengt wat je nodig hebt. Liefst doen we nog een stap meer en geven je een praktische doorkijk naar later. Inclusief je terugverdientijd.  Zo kun je nu al de juiste stappen voor de toekomst zetten. 

Omega Installatie Techniek is expert in advies, aanleg en onderhoud van LED-verlichting, noodverlichting, beveiligingsverlichting en openbare verlichting. 

Behoefte aan meer licht? Bel ons op  073-549 2662

Paneelbouw en besturingenOmega Installatie Techniek heeft een eigen werkplaats waar we verdeel- en besturingskasten kunnen bouwen. We realiseren maatwerk in eigen beheer. Flexibel en snel. 

Voor machinebouw en sturingen verzorgen we het hele ontwerp, de realisatie tot en met de inbedrijfstelling op locatie.

Duurzaam besparen


Wat is nu duurzaam besparen, duurzaam bouwen? Wanneer heb je een duurzame installatie? Als wij het hebben over duurzaam kijken we naar de volle breedte – continu want de innovaties op dit gebied vliegen je om de oren. Naar nul op de meter met een all-electric pand.

We willen niet duurzaam zijn om het duurzaam zijn. Ja, we kunnen alles leveren, van een duurzaam lichtplan met LED tot en met laadpalen voor je elektrische auto. Maar het gaat om jouw specifieke situatie. Welk effect hebben alternatieve energie-opwekkers zoals zonnepanelen en warmtepomp dan? Is het een investering die je terugverdient?  Deze vragen willen wij graag beantwoorden.

​Verder vermijden wij bij voorkeur wegwerpproducten, zoals complete armaturen die aan het eind van hun leven op de grote afvalberg komen. We adviseren daarom standaard vanuit het oogpunt van recycling en willen zo een bijdrage leveren aan een circulaire economie. 

Inspectie en keuringen


Arbo-wetgeving verplicht elke organisatie om een veilige werksituatie te garanderen. Wij leveren nieuwe installaties op conform de ontwerpnorm NEN 1010 dé norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur. Hiermee voldoe je automatisch aan de nieuwste eisen.

We keuren bestaande installaties conform de norm NEN 3140 en lossen de punten op die uit de keuring komen. Zo blijft je installatie veilig. 

 

Service en onderhoud


Wij laten je niet graag in de steek als we klaar zijn met een project. Onderhoud van je installatie is belangrijk voor de veiligheid. Voor een hoger rendement en lagere verbruikskosten. Omega Installatie Techniek doet dit onderhoud met liefde, zodat je continuïteit gewaarborgd blijft. We hebben collega’s die alleen maar service en onderhoud doen. Snel en professioneel.