Verlichting

Paneelbouw en besturingen

Duurzaam besparen

Inspectie en keuringen

Service en onderhoud

Elektrotechniek

Zonder elektrotechniek is er geen nieuwbouw of verbouw. Alles in onze business werkt op elektriciteit of is er op een of andere manier mee verbonden. Wij verzorgen uw complete installatie van A tot Z.

Er gebeurt veel op het gebied van elektrotechniek. Steeds meer wordt draadloos, digitaal en dus overal te beheren. Duurzaamheid is niet meer weg te denken en dat gaat verder dan alleen energie besparen. De transitie naar een aardgasloos Nederland is actueler dan ooit. Hoe zorgen we er met elkaar voor dat niet alleen in nieuwbouwprojecten, maar ook bij bestaande bouw een energieneutraal scenario het uitgangspunt is? Een pittige ambitie waarin nog veel stappen gezet moeten worden. 

Hoe sorteert u daar goed op voor? Omega Installatie Techniek volgt de innovaties nauwlettend, zodat we u goed kunnen adviseren.  Denkt u nu na over een duurzame toekomst? Wij willen er graag met je over in gesprek. 

​Lees hieronder meer over onze uitgebreide elektrotechnische dienstverlening – van advies tot en met service en onderhoudverlichting, paneelbouw en besturing en inspectie en keuringen.

Verlichting


Welk licht heeft u wanneer nodig? Gaat het om sfeer, comfort, functioneel licht of juist om veiligheid? Waar zit het verschil als we kijken naar LED verlichting? 
 
Omega Installatie Techniek brengt alles in kaart en komen zo tot een lichtplan dat brengt wat u nodig hebt. Liefst doen we nog een stap meer en geven u een praktische doorkijk naar later, inclusief terugverdientijd. Zo kunt u nu al de juiste stappen voor de toekomst zetten. 

Omega Installatie Techniek is expert in advies, aanleg en onderhoud van LED-verlichting, noodverlichting, beveiligingsverlichting en openbare verlichting. 

Behoefte aan meer licht? Bel ons op  073-549 2662

Duurzaam besparen


Wat is duurzaam besparen, duurzaam bouwen? Wanneer heeft u een duurzame installatie? Als wij het hebben over duurzaam kijken we naar de volle breedte – continu want de innovaties op dit gebied vliegen om de oren. Naar nul op de meter met een all-electric pand.

We willen niet duurzaam zijn om het duurzaam zijn. Ja, we kunnen alles leveren.. van een duurzaam lichtplan met LED tot en met laadpalen voor uw elektrische auto, maar het gaat om uw specifieke situatie. Welk effect hebben alternatieve energie-opwekkers zoals zonnepanelen en warmtepomp dan? Is het een investering die u terugverdient?  Deze vragen willen wij graag beantwoorden.

​Verder vermijden wij bij voorkeur wegwerpproducten, zoals complete armaturen die aan het eind van hun leven op de grote afvalberg komen. We adviseren daarom standaard vanuit het oogpunt van recycling en willen zo een bijdrage leveren aan een circulaire economie. 

Inspectie en keuringen


Arbo-wetgeving verplicht elke organisatie om een veilige werksituatie te garanderen. Wij leveren nieuwe installaties op conform de ontwerpnorm NEN 1010 dé norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur. Hiermee voldoet u automatisch aan de nieuwste eisen.

We keuren bestaande installaties conform de norm NEN 3140 en lossen de punten op die uit de keuring komen. Zo blijft uw installatie veilig. 

 

Service en onderhoud


Wij laten u niet graag in de steek als we klaar zijn met een project. Onderhoud van uw installatie is belangrijk voor de veiligheid. Voor een hoger rendement en lagere verbruikskosten. Omega Installatie Techniek doet dit onderhoud met liefde, zodat continuïteit gewaarborgd blijft. We hebben collega’s die alleen maar service en onderhoud doen. Snel en professioneel.

Paneelbouw en besturingen


Omega Installatie Techniek heeft een eigen werkplaats waar we verdeel- en besturingskasten kunnen bouwen. We realiseren maatwerk in eigen beheer, flexibel n snel. 

Voor machinebouw en sturingen verzorgen we het hele ontwerp, de realisatie tot en met de inbedrijfstelling op locatie.