Brabanthallen

Brabant hallen

Realisatie Elektrotechnische Installatie entreehal 

Intelligente daglichtregeling: Deze 7.000 m² grote hal is voorzien van 91 Luci Series Industry LED-armaturen die procentueel dimbaar zijn en hun lichtoutput zelfstandig afstemmen op het aanwezige daglicht. “Alle lampen vormen automatisch een draadloos netwerk, die via EOS-technologie communiceert en met de EOS Manager-app wordt geconfigureerd, volledig draadloos, maar – via de EOS Bridge – ook gekoppeld aan een fysieke schakelaar om alle EOS-armaturen eenvoudig en op een vastgesteld lichtniveau tegelijk te schakelen.”

Dynamische regeling: In de Brabanthallen worden hoge eisen gesteld aan de lichtniveaus, die dynamisch geregeld moeten worden. De Luci Series Industry LED-armaturen spelen hier optimaal op in. Wanneer beurzen worden opgebouwd, schakelen alle LED-armaturen direct en standalone op, zodra ze beweging detecteren. Zodat standbouwers en -houders optimaal werklicht hebben, waarna de verlichting ook automatisch weer terug dimt naar 0%. Bij evenementen kunnen eenvoudig groepen armaturen geselecteerd worden, die op verschillende lichtsterktes branden, voor een optimale belichting van stands en looproutes. Allemaal dankzij onze EOS-Bridge, die in directe verbinding staat met de regiekamer, waar de verlichting centraal kan worden beheerd en beheerst. Waardoor het verwijderen en/of uitbreiden van armaturen tijdens evenementen niet meer aan de orde is.”

Noodverlichting: Tevens uniek in deze hal is de door Omega ontwikkelde Noodverlichting welke op intensiteit, te dimmen en te schakelen is afhankelijk van het evenement.

Voordelen: Dynamische verlichting: De Brabanthallen kunnen eenvoudig per event regelen welke armaturen moeten branden en op welk lichtniveau.

Daglichtsturing: De LED-armaturen zijn procentueel dimbaar en stemmen hun output zelfstandig af op het aanwezige daglicht.

Energiebesparing: Dankzij de intelligente verlichting kan < 90% op de energiekosten worden bespaard, ten opzichte van de oude situatie.

Flexibiliteit: Bij evenementen kunnen eenvoudig groepen armaturen geselecteerd worden, die op verschillende lichtsterktes branden, voor een optimale belichting van stands en looproutes.