Elektrotechniek

Elektrotechniek:

Zonder elektrotechniek is nieuwbouw of verbouw ondenkbaar. Elektriciteit is de levensader van onze business; alles is ermee verbonden. Bij Omega Installatie Techniek verzorgen wij jouw complete installatie van A tot Z.

De ontwikkelingen in de elektrotechniek gaan razendsnel. Draadloos, digitaal en op afstand beheersbaar worden steeds meer de standaard. Duurzaamheid staat hoog op de agenda en reikt verder dan alleen energiebesparing. De overgang naar een aardgasvrij Nederland is urgenter dan ooit. Hoe kunnen we samen zorgen dat energieneutraliteit niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande bouw het uitgangspunt wordt? Het is een ambitieus doel waarvoor nog veel stappen gezet moeten worden.

Hoe bereidt je je hier goed op voor? Omega Installatie Techniek volgt de innovaties op de voet, zodat wij jou goed kunnen adviseren. Denk je aan een duurzame toekomst? Wij staan klaar om met je in gesprek te gaan.

Lees hieronder meer over onze uitgebreide elektrotechnische dienstverlening – van advies tot service en onderhoud: verlichting, paneelbouw en besturing, en inspectie en keuringen.

<strong>Verlichting</strong>

Verlichting

Welk licht heb je wanneer nodig? Gaat het om sfeer, comfort, functioneel licht, of juist om veiligheid? En waar zit het verschil als we kijken naar LED-verlichting?

Bij Omega Installatie Techniek brengen we alles in kaart en komen zo tot een lichtplan dat biedt wat je nodig hebt. Het liefst gaan we nog een stap verder en bieden we je een praktische kijk op de toekomst, inclusief terugverdientijd. Op die manier kun je nu al de juiste stappen zetten voor wat komen gaat

Omega Installatie Techniek is expert in advies, aanleg en onderhoud van LED-verlichting, noodverlichting, beveiligingsverlichting en openbare verlichting.

Heb je behoefte aan meer licht? Bel ons op 073-549 2662.

<strong>Duurzaam besparen en bouwen</strong>

Duurzaam besparen en bouwen

Wat betekent duurzaam besparen en bouwen eigenlijk? Wanneer heb je een duurzame installatie? Als we het hebben over duurzaamheid, kijken we naar het geheel - voortdurend, want de innovaties op dit gebied volgen elkaar in rap tempo op. Denk aan het streven naar een pand dat volledig energieneutraal is dankzij all-electric oplossingen.

Bij Omega Installatie Techniek streven we er niet alleen naar duurzaam te zijn om het duurzaam zijn. Ja, we kunnen van alles leveren, van een duurzaam lichtplan met LED-verlichting tot en met laadpalen voor je elektrische auto. Maar het draait om jouw specifieke situatie. Welk effect hebben alternatieve energie-opwekkers zoals zonnepanelen en warmtepompen op jouw situatie? En is het een investering die zichzelf terugverdient? Dit zijn vragen waar we graag antwoord op geven.

Verder proberen we bij voorkeur wegwerpproducten te vermijden, zoals complete armaturen die uiteindelijk op de grote afvalberg belanden. We adviseren daarom standaard vanuit het oogpunt van recycling en streven naar een bijdrage aan een circulaire economie.

Als je meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

<strong>Inspectie en keuringen</strong>

Inspectie en keuringen

De Arbo-wetgeving verplicht elke organisatie om een veilige werksituatie te waarborgen. Bij Omega Installatie Techniek zorgen we ervoor dat nieuwe installaties worden opgeleverd volgens de ontwerpnorm NEN 1010, dé norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur. Op deze manier voldoe je automatisch aan de nieuwste eisen.

We voeren inspecties uit op bestaande installaties volgens de norm NEN 3140 en zorgen ervoor dat eventuele problemen die uit deze inspecties naar voren komen worden opgelost. Op die manier blijft je installatie veilig en voldoet deze aan de geldende normen.

Als je meer wilt weten over onze inspectie- en keuringsdiensten, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je verder te helpen.

<strong>Service en onderhoud</strong>

Service en onderhoud

Bij Omega Installatie Techniek laten we je niet in de steek zodra een project is afgerond. Het onderhoud van je installatie is essentieel voor de veiligheid, het rendement en het verlagen van de verbruikskosten. We voeren dit onderhoud met toewijding uit, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft. Onze collega's zijn gespecialiseerd in service en onderhoud, en staan klaar om snel en professioneel te handelen.

Als je meer wilt weten over onze service- en onderhoudsdiensten, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

<strong>Paneelbouw en besturingen</strong>

Paneelbouw en besturingen

Bij Omega Installatie Techniek beschikken we over onze eigen werkplaats waar we verdeel- en besturingskasten kunnen bouwen. We leveren maatwerk in eigen beheer, met een focus op flexibiliteit en snelheid.

Voor machinebouw en besturingen verzorgen we het volledige proces, van ontwerp tot en met inbedrijfstelling op locatie.

Als je meer wilt weten over onze paneelbouw- en besturingsdiensten, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je verder te helpen.